پس از تکمیل پرونده ارتودنسی بیمار توسط متخصص، قالبگیری از فک بالا و پایین با ماده خمیری مخصوص ( آلژینات ) صورت می گیرد و روابط فکی با موم مخصوص ثبت می شود.
ازاین قالبها برای ساخت مدلهای گچی استفاده می شود که متخصص ارتودنسی از آنها برای بررسی و آنالیز روابط دندانی استفاده می کند.
در همان جلسه یا جلسه بعدی قالبگیری برای ساخت پلاک و یا دستگاه ارتودنسی صورت می گیرد.در بعضی پلاکهای مخصوص جلو آوردن فک پایین مومهای مخصوصی برای جلو اوردن فک پایین گرفته می شود.سپس قالبها وموم برای ساخت پلاک و یا دستگاه ارتودنسی به لابراتوار ارتودنسی ارسال می گردد.
جلسه تحویل دستگاه
در این جلسه دستگاه ارتودنسی به بیمار تحویل داده شده و در صورت نیاز به اصلاحات و یا تغییر درآن، این کار توسط متخصص ارتودنسی انجام می شود. سپس نحوه استفاده ، گذاشتن و برداشتن پلاک و ساعات استفاده از آن به بیمار گفته می شود و چند روز بعد وقت ویزیت دیگری به بیمار داده می شود تا در صورت وجود مشکل ، این اشکالات برطرف گردد.
جلسات ویزیت دوره ای
بر اساس نیازهای درمانی و مشکلات بیمار وقتهای ویزیت بعدی بیمار تعیین می گردد و بیمار برای تنظیم پلاک و یا دستگاه ارتودنسی بر اساس نیاز ( معمولا ماهی ۱ بار ) به مطب مراجعه خواهد نمود .